بیست و یکمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران

تاریخ برگزاری : 08 اسفند ماه 1401


برگزار شده توسط : دانشکده فناوی های نوین - دانشگاه علم و صنعت ایران

طراحی و ساخت یک سامانه ردیابی اپتیکی زمین پایه ماهواره ها

نویسندگان :

سیدمحمد موسوی , رضا اسماعیل زاده

چکیده

موضوع این مقاله، طراحی و ساخت سامانه ردیابی اپتیکی زمین پایه ماهواره ها است. دراین سامانه، ابتدا مشخصات مداری ماهواره هدف، دریک مبدأ زمانی مشخص، توسط دریافت فایل های TLE از یکی از سایت های معتبر همانند NORAD یا CELESTRACK تهیه می‌گردد. سپس با استفاده از انتشارگر SGP4 که در آن از معادلات و مدل ریاضی اغتشاشات مدارهای نزدیک زمین استفاده شده، به روزرسانی مشخصه های مدار انجام شده و در نهایت بردارحالت ماهواره، و از روی آن سمت و ارتفاع ماهواره تعیین می گردد. بردارهای حالت پس از تبدیلات مرجع مختصاتی لازم، به صورت فرمان به سامانه کنترلر و درایورهای موتورهای ردیاب سامانه استقرار تلسکوپ ارسال گشته تا تلسکوپ در خط دید تقریبی ماهواره قرار گرفته و پس از آن ماهواره را تعقیب نماید. ازکاربردهای دقیق این سامانه می توان به امکان بررسی وضعیت مداری ماهواره های موجود و یا زباله های فضایی و شناسایی تغییرات مداری آنها نام برد. پیکربندی سامانه، از یک تلسکوپ انعکاسی نیوتنی، سه پایۀ مدل EQ8 Pro اسکای واچر با توانایی GoTo، دوربین دیجیتال، یک دستگاه رایانه حاوی برنامه متلب و برنامه الگوریتم های انتشارگر و برنامه های مرتبط دیگر جهت نمایش فضا و ستارگان و ارتباط با سخت افزارها، استفاده شده است. حاصل انجام این پروژه، دسترسی به الگوریتم ها و کدهای کامپیوتری منبع باز، در فعالیت های ردیابی ماهواره ها، می باشد. داده های بدست آمده از این روش با نتایج نرم افزارهای تجاری مقایسه شده و همخوانی قابل قبولی را نشان داده است.

کليدواژه ها

ردیابی، اپتیکی، تلسکوپ، الگوریتم، ماهواره، انتشارگر SGP4

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1401 , طراحی و ساخت یک سامانه ردیابی اپتیکی زمین پایه ماهواره ها , بیست و یکمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران